Ropo Capital - Mikko Puhakka

Ropo Capital har ansatt Mikko Puhakka til ny Group CTO

Mikko Puhakka er ansatt som Chief Technology Officer (CTO) og blir en del av konsernledelsen i Ropo Capital. Puhakka kommer fra Oracle, og startet i sin nye stilling 6. november.

Ropo Capital, som nå er etablert i Finland, Sverige og Norge med sin unike faktureringsteknologi, har styrket konsernets ledergruppe med en ny CTO. Den erfarne teknologilederen Mikko Puhakka ble med i gruppen fra Oracle, hvor han samarbeidet tett med selskapets salgsteam for å drive innføringen av Oracle Cloud Infrastrukturløsninger i Finland og Nederland.

Puhakka har over 20 års erfaring innen programvareutvikling. Før sin karriere i Oracle hadde han stillinger som CTO og senior principal architect ved Elisa Videra og Chief Technology Officer i Flashnode.

Puhakka sier at det er mulighetene i Ropo Capitals egen teknologi, og oppdraget med å gjøre livsløpskonseptet til den nye normen, som vekket hans interesse.

“Jeg har fulgt Ropos veksthistorie en stund, og jeg gleder meg til å bli en del av selskapet, sier Puhakka. Jeg ser frem til å bygge Ropo Capital videre sammen med mitt team i Finland, for videre vekst i det internasjonale markedet. Hos Ropo er banebrytende teknologi en reell verdi som gir store muligheter, men også stort ansvar for oss her på Ropo Technologies. Egenutviklet teknologi, kundeorientert tjenesteutvikling, en sterk visjon og et ønske om alltid å være best, gjør Ropo Capital til en seriøs aktør og svært interessant arbeidsgiver.”

Ropo Capitals tjenester dekker hele verdikjeden i fakturaens livsløp, fra fakturadistribusjon til betalingsovervåking og inkasso. Selskapet konkurrerer i dag på de nordiske markedene som en teknologisk forløper, hvor driftsmodellen er basert på fordelene med digitalisering, avansert automatisering og sanntidsrapportering.

“Vi skiller oss ut med vårt “en partner – en plattform” – konsept, som gir full åpenhet gjennom hele faktureringsprosessen, forklarte Ilkka Sammelvuo, administrerende direktør i Ropo Capital Finland og tidligere gruppe CTO. – CTO spiller en viktig rolle i Ropos vekst og utvikling. Med sin imponerende programvarekompetanse og internasjonale erfaring er Mikko ideell for stillingen.”

Ropo Capitals konsernsjef Rickard Westlund sier han er stolt over å ønske Mikko Puhakka velkommen, ikke bare som Ropo Capitals nye CTO, men også som nytt medlem og kollega i konsernledelsen.

“Mikko har med seg stor kompetanse på å nå våre strategiske vekstmål, sier han. Han har en historie som en sterk leder med omfattende kunnskap om programvareutvikling og en kundeorienterte tilnærmingen.”

Fra og med november består Ropo Capital Groups ledergruppe av konsernsjef Rickard Westlund, , Group CCO Sami Levy, Group CFO Toni Rönkkö, Group CTO Mikko Puhakka, administrerende direktør i Ropo Capital Sweden Jonas Ramstedt, administrerende direktør i Ropo Capital Norway Tove Giske og tidligere CTO Ilkka Sammelvuo, som nå vil fokusere på sine plikter som administrerende direktør i Ropo Capital Finland.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Jenni Jantunen, Chief Brand & Communications Officer, Ropo Capital,
+358 44 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital er markedsledende innen fakturahåndtering i Finland, og dekker hele verdikjeden i fakturaens livsløp, fra fakturadistribusjon til betalingsovervåking og inkasso. Vi konkurrerer på de nordiske markedene som en teknologisk forløper. Vår driftsmodell er basert på fordelene med digitalisering og avansert automatisering. Selskapet har hovedkontor i Kuopio i Finland, og har i dag ca. 400 ansatte i Finland, Sverige og Norge. Ropo Capital betjener mer enn 10 000 kunder, fra små og mellomstore bedrifter til de største selskapene i Norden. Totalt leverer Ropo Capital over 170 millioner fakturaer og andre dokumenter årlig. Vårt mål er å bli Nordens ledende leverandør av faktura livsløpstjenester innen 2023.